Valbeveiliging op z’n best

RSS is een collectief valbeveiligingssysteem voor zowel platte als hellende daken. Het lichtgewicht aluminium hekwerk kan aan de dakrand worden gehaakt en steunt met een staander tegen de gevel. Het RSS valbeveiligingssysteem veroorzaakt geen schade aan de gevel en steunt niet op de grond.

Roof Safety Systems staat voor veiligheid. Zo voldoen alle systemen aan de til-norm (25 kg) en zijn ze gecertificeerd door Aboma. Onlangs heeft Roof Safety Systems voor hellende daken de veiligheidsnorm volgens EN 13374 klasse C behaald. Dit is de hoogste norm in Europa voor valbeveiligingssystemen. Tijdens de test wordt een rol van een meter breed, een doorsnede van 35 cm en een gewicht van 75 kg vanaf een hellend dak van 60° met een valhoogte van 5 meter tegen het valbeveiligingssysteem gerold. Door de hellingshoek en de valhoogte van het dak slaat het gewicht met hoge snelheid en zeer grote kracht tegen het systeem aan.
De test wordt op verschillende onderdelen van het systeem meerdere malen uitgevoerd. Het valbeveiligingssysteem moet tegen deze belasting bestand zijn. Hiermee wordt een val van een persoon van een hoogte van 5 meter gesimuleerd.